Dršťky na paprice

Ingredience


Česnek 13.3 g
Cibule 130 g
Dršťky syrové 1300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 0.6 g
Petržel - nať 13.3 g
Smetana 12% (konzumní) 160 ml
Sůl 20 g
Tuk 100 g
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
  2. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
  3. Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
  5. Ke konci varu přilijeme smetanu.
  6. Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
  7. Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.