Dršťky na paprice
Ingredience
Česnek |
13.3 g |
Cibule |
130 g |
Dršťky syrové |
1300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
0.6 g |
Petržel - nať |
13.3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
160 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
- Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
- Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
- Ke konci varu přilijeme smetanu.
- Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
- Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.