Omáčka z čerstvých rajčat

Omáčka z čerstvých rajčat - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibule 1 ks
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 675 g
Špagety, Makarony 350 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomocí ostrého nože nařízneme spodní stranu rajčat do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Do horké vody ponoříme rajčata na 30 vteřin a pak je vyjmeme pomocí děrované naběračky. Rajčata pak oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky.
  2. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. Kastrol přikryjeme poklicí a při snížené teplotě vaříme 40 minut, až je omáčka hustá.
  3. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  4. Do uvařené omáčky přimícháme bazalku, podle chuti dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny vložíme do mísy a promícháme je s omáčkou. Nastrouhaný parmezán na dochucení podáváme na talířku zvlášť.