Flambované srnčí řízky
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Kiwi |
2 ks |
Martell cognac |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej hroznový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
- Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi.
- Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami.