Flambované srnčí řízky

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Kiwi 2 ks
Martell cognac 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej hroznový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Srnčí maso 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
  2. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi.
  4. Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami.