Špagety s rajčaty a se slaninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 350 g
Slanina vepřová 150 g
Špagety, Makarony 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spodní stranu rajčat nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Rajčata ponoříme do vody na 30 vteřin a vyjmeme je děrovanou naběračkou. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
  2. Nakrájenou slaninu vložíme do hlubší pánve, přidáme olej a smažíme při střední teplotě, až slanina pustí tuk. Vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 10 minut.
  3. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Necháme vařit bez poklice 10 minut. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  4. Odstavíme omáčku, přimícháme pokrájenou majoránku, dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny přelijeme omáčkou a dobře promícháme. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.