Vepřový řízek se sójovými knedlíčky
Ingredience
Ananas |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sójové výhonky |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
50 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Sójové klíčky domyjeme a necháme okapat. Ananas a tofu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme a zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a tofu na něm smažíme 1 minutu. Přidáme klíčky, ananas a chilli a smažíme další 1 minutu. Náplň rozdělíme na řízky, překlopíme je a zpevníme párátky.
- Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme z každé strany 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Do vypečené šťávy vmícháme sójovou omáčku a zakysanou smetanu, povaříme a necháme zhoustnout. Osolíme a opepříme. Řízky podáváme s omáčkou.