Vepřový řízek se sójovými knedlíčky

Ingredience


Ananas 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sójové výhonky 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 50 g
Vepřová kýta 600 g
Vývar zeleninový 250 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Sójové klíčky domyjeme a necháme okapat. Ananas a tofu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme a zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a tofu na něm smažíme 1 minutu. Přidáme klíčky, ananas a chilli a smažíme další 1 minutu. Náplň rozdělíme na řízky, překlopíme je a zpevníme párátky.
  3. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme z každé strany 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  4. Do vypečené šťávy vmícháme sójovou omáčku a zakysanou smetanu, povaříme a necháme zhoustnout. Osolíme a opepříme. Řízky podáváme s omáčkou.