Treska obalená v anglické slanině
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
8 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Treska aljašská |
600 g |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.
- Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.
- Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.
- Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.