Treska obalená v anglické slanině

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 8 polévková lžíce
Pasta Sambal Oelek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Treska aljašská 600 g
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.
  2. Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.
  4. Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.
  5. Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.