Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem

Ingredience


Baby špenát 250 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 250 g
Kuřecí prsa 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Muškátový květ 5 g
Olej slunečnicový 20 ml
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 10 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 10 g
Sýr Čedar 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.
  2. Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.
  3. Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.
  4. Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.