Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem
Ingredience
Baby špenát |
250 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
250 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Muškátový květ |
5 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.
- Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.
- Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.
- Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.