Krůtí řízky s višňovou omáčkou
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Griotka |
1 polévková lžíce |
Krůtí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Višně |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
- Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
- Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
- Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
- Řízky podáváme s višňovou omáčkou.