Krůtí řízky s višňovou omáčkou

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Griotka 1 polévková lžíce
Krůtí maso 600 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Višně 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
  2. Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  4. Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
  5. Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
  6. Řízky podáváme s višňovou omáčkou.