Melounový sorbet
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
100 g |
Meloun vodní |
1 ks |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Meloun podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a společně s citronovou šťávou rozmačkáme na pyré. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, uhladíme, vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.
- Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr. Poté sorbet vyjmeme, znovu rozmačkáme a přidáme opatrně sníh. Vlijeme zpět do formy, zakryjeme potravinovou fólií a mrazíme další cca 3hodiny.