Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno bílé 6 cl
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ohřejeme v drůbežím vývaru. Necháme svařit na poloviční množství. Řízky omyjeme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krůtí řízky na něm smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  3. Omastek podlijeme scezeným šalotkovým vývarem. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Zjemníme smetanou. Pažitku opláchneme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme.