Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
6 cl |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ohřejeme v drůbežím vývaru. Necháme svařit na poloviční množství. Řízky omyjeme a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krůtí řízky na něm smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Omastek podlijeme scezeným šalotkovým vývarem. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Zjemníme smetanou. Pažitku opláchneme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme.