Jogurtová terina s javorovým sirupem
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Cukr vanilka |
0.5 ks |
Jogurt bílý |
2 dl |
Piškoty cukrářské |
1 balení |
Sirup javorový |
0.5 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Meduňka |
8 ks |
Sirup javorový |
0.5 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
0.5 dl |
Voda pitná |
0.5 dl |
Želatina |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu.
- Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému.
- Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií.
- Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.
- Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce.
- Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky.