Mokka terina

Ingredience


Čokoládové kousky 100 g
Cukr krupice 150 g
Káva Espresso 2 polévková lžíce
Likér Kahlua 0.5 dl
Mléko polotučné 0.75 dl
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Višně kandované 100 g
Voda pitná 2 dl
Želatina 6 plátek
Likér Kahlua 0.5 dl
Piškoty cukrářské 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň, kterou dáme do mléka.
  2. Mléko s luskem, dření a kávou espressem svaříme, odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou na 10 minut.
  3. Do mísy dáme žloutky s cukrem a šlehačem vyšleháme žloutkový krém, do kterého při šlehání postupně přiléváme kávový likér.
  4. Z mléka odstraníme vanilkový lusk a pomalu ho přimícháme do krému. Mísu s krémem a mlékem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.
  5. Želatinu dáme do 2 dl studené vody nabobtnat na 5 minut. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a v horkém krému ji rozpustíme. Pak krém odstavíme z horké lázně.
  6. Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno položíme sedm cukrářských piškotů (rovnou stranou naspod), které pokapeme kávovým likérem.
  7. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému zamícháme čokoládová kávová zrna, kandované višně a pak krémem naplníme formu. Na povrch položíme zbylých sedm piškotů, které též pokapeme kávovým likérem. Formu zakryjeme fólií a necháme v chladničce minimálně 4 hodiny.
  8. Vychladlou mocca terinu opatrně vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.