Sladová omáčka k uzené rolce
Ingredience
Bujón hovězí |
30 g |
Chilli paprička |
5 g |
Jíška instantní |
40 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Vepřová kýta uzená |
1 kg |
Voda pitná |
125 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.
- Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
- K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.