Sladová omáčka k uzené rolce

Ingredience


Bujón hovězí 30 g
Chilli paprička 5 g
Jíška instantní 40 g
Mrkev kořen 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 5 g
Vepřová kýta uzená 1 kg
Voda pitná 125 ml
Vývar zeleninový 200 ml
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.
  2. Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  3. K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.