Perníková omáčka k svíčkové pečeni
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Džus hruškový |
150 ml |
Hovězí kýta |
1 kg |
Hruškovice |
2 cl |
Hrušky |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Perník |
50 g |
Sirup javorový |
2 cl |
Víno červené |
200 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí.
- K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi.