Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citrony 10 g
Hovězí maso zadní 1 kg
Kari koření 5 g
Mango 2 ks
Olej slunečnicový 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Pomeranče 30 g
Sůl 5 g
Tymián sušený 3 g
Voda pitná 250 ml
Zázvor mletý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
  2. Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.