Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citrony |
10 g |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Kari koření |
5 g |
Mango |
2 ks |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pomeranče |
30 g |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
3 g |
Voda pitná |
250 ml |
Zázvor mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
- Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.