Rostbíf s bylinkovou omáčkou

Rostbíf s bylinkovou omáčkou - obrázek

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 1 stroužek
Hořčice Dijonská 40 g
Hovězí roštěnka vys. peč. 750 g
Kapary 50 g
Majonéza 60 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 20 g
Okurky nakládané 30 g
Šalotka 60 g
Sardelové řezy 2 ks
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.
  2. Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.