Rostbíf s bylinkovou omáčkou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice Dijonská |
40 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
750 g |
Kapary |
50 g |
Majonéza |
60 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
20 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Šalotka |
60 g |
Sardelové řezy |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.
- Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.