Šalotková omáčka s tousty
Ingredience
Chléb toastový |
8 krajíc |
Cukr krupice |
10 g |
Hořčice Dijonská |
5 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Majonéza |
20 g |
Martell cognac |
20 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
60 g |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
300 ml |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky. Na 1 lžíci másla dusíme cibulku, až zesklovatí, a poté ji posypeme špetkou cukru. Vmícháme koňak a přilijeme telecí vývar. Necháme zvolna vařit, dokud se tekutina zcela nevyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Zakysanou smetanu důkladně promícháme s majonézou a hořčicí a okořeníme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
- Hovězí filé osolíme a opepříme a na zbylém másle opékáme asi 2 minuty z každé strany.
- Čtyři plátky opečeného toastového chleba potřeme omáčkou, obložíme rajčaty, šalotkou a masem a zakryjeme druhým plátkem chleba.