Zapečená vejce se špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 200 g
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Krátce osmahneme a zasypeme moukou. Promícháme a usmažíme světlou jíšku. Nyní vložíme zmražený špenát, pánev zakryjeme a necháme špenát podusit, aby se úplně rozmrazil. Ještě vmícháme prolisovaný česnek.
  2. Obsah pánve přelijeme do pekáčku, vytvoříme na povrchu 4 důlky, do kterých rozklepneme po jednom vejci. Ochutíme solí, pepřem a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 10-12 minut, až vejce úplně ztuhnou.
  3. Doprostřed každého talířku položíme jedno upečené vejce a kolem dokola obložíme špenátem.
  4. Podáváme s bílým pečivem jako chutný předkrm.