Zapečená vejce se špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
200 g |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme máslo a přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Krátce osmahneme a zasypeme moukou. Promícháme a usmažíme světlou jíšku. Nyní vložíme zmražený špenát, pánev zakryjeme a necháme špenát podusit, aby se úplně rozmrazil. Ještě vmícháme prolisovaný česnek.
- Obsah pánve přelijeme do pekáčku, vytvoříme na povrchu 4 důlky, do kterých rozklepneme po jednom vejci. Ochutíme solí, pepřem a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 10-12 minut, až vejce úplně ztuhnou.
- Doprostřed každého talířku položíme jedno upečené vejce a kolem dokola obložíme špenátem.
- Podáváme s bílým pečivem jako chutný předkrm.