Hříbková omáčka s telecími karbanátky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cibule 100 g
Hořčice 20 g
Houby sušené 20 g
Jíška instantní 10 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata sušená sterilovaná 40 g
Šalotka 60 g
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 60 g
Sůl 5 g
Telecí maso mleté 500 g
Tymián čerstvý 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme.
  2. Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou.