Pizzaiola k telecí řízkům

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 50 ml
Olivy nakládané 10 g
Oregano čerstvé 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 60 g
Rajčata 500 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 20 g
Telecí kýta 600 g
Tymián čerstvý 20 g
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.
  2. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.