Pizzaiola k telecí řízkům
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
50 ml |
Olivy nakládané |
10 g |
Oregano čerstvé |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
Rajčata |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
Telecí kýta |
600 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.
- Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.