Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem

Ingredience


Ananas 300 g
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 10 g
Kari pasta 20 g
Limetka 30 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mléko kokosové 400 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 40 g
Omáčka rybí 10 g
Omáčka sójová 40 ml
Telecí kýta 600 g
Zázvor celý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.
  2. Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.
  3. Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.