Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem
Ingredience
Ananas |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
10 g |
Kari pasta |
20 g |
Limetka |
30 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 g |
Omáčka rybí |
10 g |
Omáčka sójová |
40 ml |
Telecí kýta |
600 g |
Zázvor celý |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.
- Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.
- Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.