Jalovcová smetana se zajícem

Ingredience


Gin 4 cl
Hrušky 1 ks
Jalovec 20 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 400 ml
Zaječí maso 500 g
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.
  2. Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.