Jalovcová smetana se zajícem
Ingredience
Gin |
4 cl |
Hrušky |
1 ks |
Jalovec |
20 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
400 ml |
Zaječí maso |
500 g |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.
- Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.