Marinovaná kančí kýta

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 60 g
Jíška instantní 20 g
Kančí maso 2 kg
Marmeláda pomerančová 20 g
Máslo čerstvé 60 g
Ocet kvasný lihový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 1 ks
Rozmarýn čerstvý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno červené 750 ml
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Maso omyjeme, vložíme do mísy, přidáme cibuli, zeleninu, bobkový list, 1 snítku tymiánu a rozmarýnu a vše zalijeme červeným vínem a octovou esencí. Marinujeme 2-3 dny a maso často obracíme.
  2. Kýtu vyjmeme, osušíme a po všech stranách opečeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Marinádu procedíme. Maso dusíme 2 1/2-3 hodiny a přitom podle potřeby přiléváme marinádu a asi 125 ml horké vody. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu povaříme, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, pomerančovou marmeládu a smetanu a ještě chvíli vaříme. Zahustíme instantní jíškou. Hotovou omáčku posypeme zbývajícími lístky tymiánu.
  3. Chutná s růžičkovou kapustou a glazovanými kaštany.