Kuřecí řízky plněné zeleninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a podusíme na něm cibuli, česnek a zeleninu. Za stálého míchání dusíme 5 minut. Okořeníme, osolíme a k zelenině přidáme med.
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a na každý řízek dáme 1 lžíci zeleninové nádivky. Řízky překlopíme a spojíme párátky.
- Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme 4 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a zeleninovým vývarem a necháme zhoustnout. Do omáčky vložíme zbytek zeleniny a řízky a dusíme ještě 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.