Kuřecí řízky plněné zeleninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Kari koření 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Pepř cayenský 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a podusíme na něm cibuli, česnek a zeleninu. Za stálého míchání dusíme 5 minut. Okořeníme, osolíme a k zelenině přidáme med.
  2. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a na každý řízek dáme 1 lžíci zeleninové nádivky. Řízky překlopíme a spojíme párátky.
  3. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme 4 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a zeleninovým vývarem a necháme zhoustnout. Do omáčky vložíme zbytek zeleniny a řízky a dusíme ještě 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.