Hovězí ledvinky na cibulce

Ingredience


Cibule 166.6 g
Hovězí ledviny 1000 g
Kmín celý 0.6 g
Mouka pšeničná hladká T 650 66.6 g
Pepř černý mletý 0.6 g
Slanina vepřová 40 g
Sůl 20 g
Tuk 80 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme, aby zůstaly čisté.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku mírně dozlatova osmažíme. Přidáme mletý pepř a kmín, do základu vložíme ledvinky, mírně je podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení občas zamícháme a podléváme teplou vodou.
  3. Když jsou ledvinky poloměkkié, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je prosátou moukou a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a doměkka podusíme.
  4. Nakonec ledvinky osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou a částečně roztavenou slaninu a vše ještě krátce povaříme.