Špecle s hovězími karbanátky

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso mleté 200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
špecle 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme.
  3. Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou.