Špecle s hovězími karbanátky
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
špecle |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
- Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme.
- Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou.