Zapečené makarony se špenátem a ovčím sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 300 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Špagety, Makarony 400 g
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Špenát očistíme, omyjeme a ještě mokrý ho dáme do hrnce. Na středně silném ohni špenát spaříme a pak ho nasekáme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso a za míchání ho opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený ovčí sýr, osolíme a opepříme. S touto směsí smícháme makarony.
  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou a okořeníme paprikou. Zapékací mísu vymastíme a naplníme makarony se směsí. Přelijeme smetanovo-vaječnou směsí a posypeme piniovými jádry. Nákyp dáme zapéct do trouby na 30 minut.