Zapečené makarony se špenátem a ovčím sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
300 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Špagety, Makarony |
400 g |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Špenát očistíme, omyjeme a ještě mokrý ho dáme do hrnce. Na středně silném ohni špenát spaříme a pak ho nasekáme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso a za míchání ho opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu zhoustnout. Přimícháme špenát a rozdrobený ovčí sýr, osolíme a opepříme. S touto směsí smícháme makarony.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou a okořeníme paprikou. Zapékací mísu vymastíme a naplníme makarony se směsí. Přelijeme smetanovo-vaječnou směsí a posypeme piniovými jádry. Nákyp dáme zapéct do trouby na 30 minut.