Gratinované tortellini se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
400 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Tortellini |
500 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Cuketu omyjeme, odstraníme konce stopky a na struhadle na zeleninu ji nastrouháme na jemné nudličky.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a nakrouhanou cuketu na něm, na silném ohni, smažíme asi 5 minut. Česnek oloupeme, prolisujeme k cuketě a osolíme. Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla. Na dno mísy rozložíme cuketu a na ni tortellini.
- Vejce rozšleháme s mlékem, přimícháme nastrouhaný parmezán, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Touto směsí gratin rovnoměrně přelijeme. Gratinujeme 15 minut ve střední části trouby, dokud se vrchní vrstva nezbarví dozlatova.