Gratinované tortellini se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cuketa 400 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Tortellini 500 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Cuketu omyjeme, odstraníme konce stopky a na struhadle na zeleninu ji nastrouháme na jemné nudličky.
  3. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a nakrouhanou cuketu na něm, na silném ohni, smažíme asi 5 minut. Česnek oloupeme, prolisujeme k cuketě a osolíme. Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla. Na dno mísy rozložíme cuketu a na ni tortellini.
  4. Vejce rozšleháme s mlékem, přimícháme nastrouhaný parmezán, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Touto směsí gratin rovnoměrně přelijeme. Gratinujeme 15 minut ve střední části trouby, dokud se vrchní vrstva nezbarví dozlatova.