Topinky s houbami
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Chléb toastový |
160 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby nakrájíme na slabé plátky, šunku na malé kostičky a vejce vaříme 8 minut natvrdo.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme houby, šunku a krátce orestujeme. Vejce oloupeme a pokrájíme nahrubo, promícháme je s houbami a šunkou, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a přimícháme bešamel. Vzniklou směsí namažeme krajíčky chleba, vyskládáme na plech a zprudka zapečeme. Pečeme asi 10 minut.
- Topinky rozdělíme na talířky a ozdobíme plátkem rajčete.