Topinky s houbami

Ingredience


Bešamel 200 ml
Chléb toastový 160 g
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby nakrájíme na slabé plátky, šunku na malé kostičky a vejce vaříme 8 minut natvrdo.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme houby, šunku a krátce orestujeme. Vejce oloupeme a pokrájíme nahrubo, promícháme je s houbami a šunkou, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a přimícháme bešamel. Vzniklou směsí namažeme krajíčky chleba, vyskládáme na plech a zprudka zapečeme. Pečeme asi 10 minut.
  3. Topinky rozdělíme na talířky a ozdobíme plátkem rajčete.