Červená holandská omáčka s tymiánem
Ingredience
Cukr krupice |
5 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř cayenský |
10 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno červené |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozpustíme na mírném plameni a metličkou do něj vmícháme rajský protlak, zahřátý na pokojovou teplotu. Přidáme lístky tymiánu. Žloutky s červeným vínem ušleháme ve vodní lázni a pomalu, za stálého míchání, přiléváme máslo s rajským protlakem. Omáčku dochutíme solí, kaeynským pepřem a cukrem.