Velikonoční babiččin věnec

Velikonoční babiččin věnec - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 50 g
Droždí sušené 1 balení
Hrozinky 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).
  2. Propracujeme těsto a necháme je vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.
  4. Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.
  5. Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.
  6. Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.