Sabayon s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Pepř černý mletý |
10 g |
Protlak rajčatový |
40 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
15 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
200 g |
Víno portské |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme 1 stroužek česneku a vytřeme rendlík. Pečlivě rozmícháme žloutky, bílé víno, citronovou šťávu a škrob (Solamyl). Portské víno smícháme s rajským protlakem a přidáme k vínu. Ve vodní lázni ušleháme krém.
- Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přimícháme bazalku.