Pomerančová omáčka s pečenou kachnou

Ingredience


Cibule 150 g
Jíška instantní 15 g
Kachna mražená 2 kg
Likér pomerančový 2 cl
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 3 ks
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 15 g
Vývar drůbeží 800 ml
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.
  2. Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.
  3. Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.