Pomerančová omáčka s pečenou kachnou
Ingredience
Cibule |
150 g |
Jíška instantní |
15 g |
Kachna mražená |
2 kg |
Likér pomerančový |
2 cl |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
3 ks |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Vývar drůbeží |
800 ml |
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.
- Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.
- Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.