Rigatoni s mletým srnčím masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Srnčí maso 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Rigatoni 400 g
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Víno červené 250 ml
Voda pitná 4 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
Zvěřinový vývar 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme.
  3. Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut.
  4. Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.