Rigatoni s mletým srnčím masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
4 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Zvěřinový vývar |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme.
- Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut.
- Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.