Těstoviny s cuketou a rozmarýnem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cuketa 450 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli - tříbarevné 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V silnostěnném rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni cibuli pokrájenou na kolečka. Po deseti minutách vmícháme drobně posekaný česnek, nasekaný rozmarýn a petrželovou nať. Zhruba půl minuty restujeme a přidáme drobně pokrájené malé cukety a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Směs restujeme za občasného míchání sedm minut, až jsou cukety měkké. Přidáme sůl, pepř a dáme stranou.
  2. V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a vsypeme do mísy. Zeleninovou směs navrstvíme na těstoviny, řádně promícháme a podáváme sypané strouhaným parmezánem.