Těstoviny s cuketou a rozmarýnem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cuketa |
450 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
450 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V silnostěnném rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni cibuli pokrájenou na kolečka. Po deseti minutách vmícháme drobně posekaný česnek, nasekaný rozmarýn a petrželovou nať. Zhruba půl minuty restujeme a přidáme drobně pokrájené malé cukety a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Směs restujeme za občasného míchání sedm minut, až jsou cukety měkké. Přidáme sůl, pepř a dáme stranou.
- V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a vsypeme do mísy. Zeleninovou směs navrstvíme na těstoviny, řádně promícháme a podáváme sypané strouhaným parmezánem.