Mátová omáčka s treskou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Džus meruňkový |
100 g |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Mango |
1 ks |
Máta |
5 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pepř červený celý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kostky velké asi 3x3 cm a střídavě s bobkovými listy napichujeme na špíz. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme, škrabkou oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Polovinu citronové šťávy smícháme s polovinou oleje, se solí a pepřem, touto směsí potřeme rybí maso. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej, špízy opékáme ze všech stran asi 10 minut.
- Lístky máty nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme mango, vybereme pecku, ovoce zalijeme džusem, zahřejeme a rozmixujeme. Přidáme mátu, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru a podrcený červený pepř.