Rajčatová omáčka s treskou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Estragon |
30 g |
Hrášek |
300 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Passata (drcená rajčata) |
350 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl bylinková |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Víno bílé |
130 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.
- V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.