Rajčatová omáčka s treskou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Estragon 30 g
Hrášek 300 g
Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 40 ml
Passata (drcená rajčata) 350 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 20 g
Šalotka 80 g
Sůl bylinková 5 g
Treska aljašská 800 g
Víno bílé 130 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.
  2. V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.