Penne s cuketou a ricottou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cuketa |
1 kg |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Sýr Ricotta |
350 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Penne uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
- Cukety omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme 2 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme ho nadrobno. Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej. Plátky cukety smažíme 1 minutu na oleji, pak k nim přidáme česnek. Penne promícháme s cuketou, bazalkou, ricottou, solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.