Penne s cuketou a ricottou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Cuketa 1 kg
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Sýr Ricotta 350 g
Těstoviny Penne 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Penne uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
  2. Cukety omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme 2 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme ho nadrobno. Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej. Plátky cukety smažíme 1 minutu na oleji, pak k nim přidáme česnek. Penne promícháme s cuketou, bazalkou, ricottou, solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.