Velikonoční polévka

Velikonoční polévka - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Citrony 2 ks
Kopr čerstvý 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rýže loupaná 150 g
Sůl 5 g
Telecí brzlík 200 g
Telecí ledviny 200 g
Telecí maso přední 200 g
Telecí srdce 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.
  2. V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.
  3. Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.