Velikonoční polévka
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Kopr čerstvý |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
5 g |
Telecí brzlík |
200 g |
Telecí ledviny |
200 g |
Telecí maso přední |
200 g |
Telecí srdce |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.
- V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.
- Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.