Tagliatelle s pórkem a houbami

Ingredience


Houby čerstvé 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Tagliatelle 250 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme, případně opláchneme a osušíme. Kloboučky oddělíme od nožiček, nakrájíme na tenké proužky, nožičky nakrájíme na kolečka.
  2. Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo. Pórek a houby dusíme na silném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme a okořeníme černým a cayenským pepřem. Přidáme bílé víno a smetanu, omáčku na mírném ohni povaříme 8 minut. Potom ji dochutíme muškátovým oříškem.
  4. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.