Tagliatelle s pórkem a houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Tagliatelle |
250 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme, případně opláchneme a osušíme. Kloboučky oddělíme od nožiček, nakrájíme na tenké proužky, nožičky nakrájíme na kolečka.
- Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Na pánvi rozpálíme máslo. Pórek a houby dusíme na silném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme a okořeníme černým a cayenským pepřem. Přidáme bílé víno a smetanu, omáčku na mírném ohni povaříme 8 minut. Potom ji dochutíme muškátovým oříškem.
- Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.