Tagliatelle se sýrovou omáčkou s brokolicí

Ingredience


Brokolice 600 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Gruyére 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 300 g
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičky brokolice dáme na 5 minut vařit v zeleninovém vývaru, pak je scedíme, vývar zachytíme a odložíme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s růžičkami brokolice osmahneme na rozpuštěném másle. Vše podlijeme 500 ml vývaru a pod pokličkou vaříme ještě 8 minut.
  3. Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
  4. Brokolici ve vývaru rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr a 30 g nastrouhaného parmazánu, přidáme pokrájené stopky brokolice a necháme ještě jednou projít varem. Osolíme a opepříme. Tagliatelle s omáčkou upravíme na talíře, posypeme pepřem a zbytkem parmazánu.