Tagliatelle se sýrovou omáčkou s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
300 g |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičky brokolice dáme na 5 minut vařit v zeleninovém vývaru, pak je scedíme, vývar zachytíme a odložíme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s růžičkami brokolice osmahneme na rozpuštěném másle. Vše podlijeme 500 ml vývaru a pod pokličkou vaříme ještě 8 minut.
- Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
- Brokolici ve vývaru rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr a 30 g nastrouhaného parmazánu, přidáme pokrájené stopky brokolice a necháme ještě jednou projít varem. Osolíme a opepříme. Tagliatelle s omáčkou upravíme na talíře, posypeme pepřem a zbytkem parmazánu.