Nákyp carciofi

Ingredience


Artyčoky sterilované 6 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Chřest bílý 150 g
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka drůbeží 100 g
Sýr Parmezán 120 g
Těstoviny Tagliatelle 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme.
  2. Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno.
  3. Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
  4. Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat.
  5. Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky.
  6. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky.
  7. Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky.
  8. Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou.