Nákyp carciofi
Ingredience
Artyčoky sterilované |
6 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Chřest bílý |
150 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka drůbeží |
100 g |
Sýr Parmezán |
120 g |
Těstoviny Tagliatelle |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme.
- Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno.
- Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
- Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat.
- Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky.
- Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky.
- Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou.