Rizoto s tykví a parmazánem

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže Arborio 200 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Tykev 250 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho povaříme na mírném ohni. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tykvovou dužinu nastrouháme.
  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dohněda. Přidáme tykev a 5 minut podusíme. Posypeme šalvějí a za občasného míchání přidáme rýži. Mícháme tak dlouho, dokud rýže nenasaje tuk.
  3. Za míchání k rýži přilijeme 125 ml horkého vývaru a rýži necháme nasát tekutinu. Pak přimícháme dalších 125 ml vývaru, až rýže opět nasaje tekutinu. Tak postupujeme se zbytkem vývaru, dokud rýže není měkká. Nakonec přimícháme sýr a rizoto osolíme a opepříme. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem.