Křenová šlehačka k obalovanému lososovi
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Křen |
60 g |
Limetka |
1 ks |
Listové těsto |
300 g |
Losos - filety |
800 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
- Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný
- kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.