Křenová šlehačka k obalovanému lososovi

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Kopr čerstvý 30 g
Křen 60 g
Limetka 1 ks
Listové těsto 300 g
Losos - filety 800 g
Ocet vinný 50 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
  2. Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný
  3. kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.