Francouzská galeta s tykví a jablky
Ingredience
Kardamom |
1 špetka |
Koktejlová jablíčka nakládaná |
400 g |
Koriandr čerstvý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev nakládaná |
400 g |
Voda pitná |
125 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku se solí dáme do mísy, dobře promícháme, 150 g másla pokrájíme na vločky, přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme ledovou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto dáme na 30 minut odležet do chladničky.
- V cedníku necháme okapat tykev a koktejlová jablíčka, následně je okořeníme a necháme 30 minut odstát. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, na pomoučněné pracovní ploše z těsta vyválíme kruh o průměru 30 cm a vytvarujeme okraj.
- Na těsto rozdělíme ovoce a zeleninu, přitom necháme asi 5 cm široký okraj volný. Rukama ho vytáhneme trochu do výše a přitlačíme na náplň. Na galetu rozdělíme zbytek másla, nakrájeného na vločky, okraj těsta potřeme vodou.
- Vše dáme na plech, pečeme 40 minut, před podáváním necháme 10 minut vychladnout.