Mražená terina s kandovaným ovocem
Ingredience
Ananas |
300 g |
Likér pomerančový |
20 ml |
Mango |
1 ks |
Papája zralá |
0.5 ks |
Cukr moučkový |
50 g |
Koňak vaječný |
20 ml |
Pistácie |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Kandované ovoce |
150 g |
Zmrzlina kokosová |
250 g |
Zmrzlina meruňková |
450 g |
Zmrzlina pistáciová |
250 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
- Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
- Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
- Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.