Mražená terina s kandovaným ovocem

Ingredience


Ananas 300 g
Likér pomerančový 20 ml
Mango 1 ks
Papája zralá 0.5 ks
Cukr moučkový 50 g
Koňak vaječný 20 ml
Pistácie 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 2.5 dl
Kandované ovoce 150 g
Zmrzlina kokosová 250 g
Zmrzlina meruňková 450 g
Zmrzlina pistáciová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
  2. Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
  3. Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
  4. Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.