Rajská omáčka s kapary k lososovi
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Kapary |
80 g |
Limetková šťáva |
100 ml |
Losos - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
140 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel - nať |
60 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
- V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.
- Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.