Rajská omáčka s kapary k lososovi

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 5 g
Kapary 80 g
Limetková šťáva 100 ml
Losos - filety 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 140 ml
Pepř černý mletý 10 g
Petržel - nať 60 g
Protlak rajčatový 50 g
Rajčata 800 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
  2. V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.
  3. Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.