Špízy z mořského ďasa s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 50 ml
Mořský ďas 800 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 10 ks
Rozmarýn čerstvý 100 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velké asi 4 cm. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rybu s rajčaty vložíme do ploché mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme a svaříme s citronovou šťávou, bílým vínem, bobkovými listy a rozmarýnem.
  2. Marinádu necháme vychladnout a přelijeme rybu a rajčata. Zakryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladu. Rybu a rajčata vyjmeme z marinády, necháme okapat a střídavě je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a grilujeme 7 minut při střední teplotě. Během grilování jednou obrátíme.
  3. Špízy okořeníme čerstvě umletým pepřem.