Špízy z mořského ďasa s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
50 ml |
Mořský ďas |
800 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
10 ks |
Rozmarýn čerstvý |
100 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velké asi 4 cm. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rybu s rajčaty vložíme do ploché mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme a svaříme s citronovou šťávou, bílým vínem, bobkovými listy a rozmarýnem.
- Marinádu necháme vychladnout a přelijeme rybu a rajčata. Zakryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladu. Rybu a rajčata vyjmeme z marinády, necháme okapat a střídavě je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a grilujeme 7 minut při střední teplotě. Během grilování jednou obrátíme.
- Špízy okořeníme čerstvě umletým pepřem.