Pomerančový sen
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Liči |
3 ks |
Pomeranče |
3 ks |
Želatina |
4 plátek |
Arak |
2 polévková lžíce |
Čokoláda mléčná |
50 g |
Mák mletý |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny.
- Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu.
- Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit.
- V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák.
- Pomerančové teriny vyklopíme z formiček na talířky, ozdobíme plátkem pomeranče, lístkem meduňky, okolo nalijeme makovo-čokoládovou polevu a podáváme.