Polévka s telecími kuličkami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Olej rostlinný |
1.5 dl |
Pažitka |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
200 g |
Sůl |
6 g |
Telecí maso mleté |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, nasekanou pažitku, uvařenou rýži a bazalku. Osolíme, opepříme a uhněteme do hladké hmoty. Vytvoříme malé kuličky, které si vyskládáme na tácek. Do hrnce vlijeme vodu a olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody co nejrychleji vhodíme kuličky masa, aby se vařily stejnou dobu. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. V misce ušleháme vejce s citronovou šťávou a trochou vývaru. Za stálého míchání vlijeme do polévky, vejce se srazí a zahustí polévku. Dochutíme a hned podáváme.