Polévka s telecími kuličkami

Polévka s telecími kuličkami - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Olej rostlinný 1.5 dl
Pažitka 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dušená 200 g
Sůl 6 g
Telecí maso mleté 0.5 kg
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, nasekanou pažitku, uvařenou rýži a bazalku. Osolíme, opepříme a uhněteme do hladké hmoty. Vytvoříme malé kuličky, které si vyskládáme na tácek. Do hrnce vlijeme vodu a olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody co nejrychleji vhodíme kuličky masa, aby se vařily stejnou dobu. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. V misce ušleháme vejce s citronovou šťávou a trochou vývaru. Za stálého míchání vlijeme do polévky, vejce se srazí a zahustí polévku. Dochutíme a hned podáváme.